søndag 8. november 2009

Vinn tøybleier inne på den fine nettbutikken Eddabedda!!!


 
Heng deg på! Dette kan du lese om konkurransen inne på nettsida:

Velkommen til Eddabedda!

Du kan verta den heldige vinnaren av eit av 2 AppleCheeks Mini Testar i valfri farge!
Det du må gjera er å lage ei lenkje til butikken vår på blogg/heimesida/ facebook-profilen, og skrive nokre få ord om kvifor du kunne tenkje deg å prøve/ vinne AppleCheeks tøybleier. Du må gjerne skrive på veggen på gruppa vår óg ;) Etterpå må du sende ein e-post til post@eddabedda.com med ei lenkje til det du har posta. Flott om du får med namn og telefonnr. óg ;) Du er velkommen til å invitere så mangen du vil til å vera med i konkurransen. Konkurransa varar ut november.
AppleCheeks Mini Test er ein prøvepakke på tøybleier, kor du får ei lommebleie/ sperrelag og 3 stk 2-lags hampinnlegg. Dette held til 3 bleieskift. Verdien er 470,- pr. Mini Test.Eg vil gjerne vere med i denne konkurransen, altså!
Med ei tulle på tre månader, flyg den eine plastposen etter den andre, stappfulle med brukte papirbleier, ut dørene her heime. 
Eg må innrømma, at det er med dårlegare og dårlegare samvit eg gjer dette. Eg er jo elles ganske flink til å sortere avfall og resirkulere...dét som det er mogelegheit for å sortere/resirkulere her i Bergen by då, sjølvsagt. 
Dessutan brukar eg mest mogeleg sparepærer, har sparedusj, slår av lyset i rom eg ikkje skal opphalde meg i, kjøper innimellom både brukte klede og møblar, brukar om att baby -og barnetøy...(til nr tre, no), tørkar tøy ute eller på tørkeloftet...(ja, eg har tørketrommel, men prøver å begrense bruken...må jo spare straum, òg), kjøper økologisk av og til...( skulle ynskje det ikkje var så dyrt...kvifor må det vere det, egentleg?), tek bussen mest mogeleg og så brukar eg...ja, høyr no...vaskeklutar av tøy istadenfor våtserviettar.., men trur du eg brukar tøybleier istadenfor papirbleier..? Nei, det kan eg ikkje skryte på meg...ironisk nok! 
Eg driv alstå på og produserer tonnevis med bleieavfall...og det er eg absolutt ikkje stolt av. 
Er eg lat, kanskje?
Er det ikkje meir lettvindt med papirbleier? 
Eller er det berre dét, at eg innbiller meg, at det er meir pes med desse tøybleiene..? 
Eller veit eg at det er meir styr? 
Eg har jo prøvd med tøybleier før...i ein månad eller to...

Då eg vart mor for fyrste gong, bestemte eg meg for at eg berre skulle bruke tøybleier. Eg kjøpte inn flanellbleier; sånne firkanta som fortsatt vert brukt på dei fleste fødeavdelingar rundt omkring i Noreg, og så kjøpte eg tilsvarande like mange gazklutar og plastsnippar...må vel òg nemna at dette var i 1998, fordi om det kanskje høyrest ut som om det kunne ha vore 1973 (året eg kom til verda, forresten). Alt dette gjorde eg, fordi eg ikkje visste om andre "tøybleiealternativ", og så var det jo dét mamma hadde brukt og anbefalte meg å bruke òg, då :)
Det varte i knappe to månader. 
Om det var fordi ungen skeit for mykje, eller om det vart for mykje klesvask, kan ein jo lure på...trur det var litt begge delar...og så er eg så passa ærleg, at eg innrømmer at det vart for tungvint med min "tøybleievariant".
Fanst det forresten formsydde bleier i 1998? 
Eg veit det var nokon som strikka bleiebukser til å ha utanpå tøybleia...eg brukte jo, som sagt,  plastsnippar og brillebukser utanpå, trass i at eg faktisk er god til å strikke..:)

Mykje har skjedd sidan den tid.
Sjå berre inne på
EDDABEDDA
 !!!


DUNNISMoR
MoR
Til 
3
Villig til å prøve AppleCheeks!!!

Bra for miljøet
Bra for stumpen

pengepungen!

"Dette vert gøy!"

1 kommentar:

Pink Lady sa...

Takk for fine kommentarer.

Ser du skal til med tøybleier. Tror det skal være en del greiere nå enn i 1998/1973;) Har hørt om noe rispapir man har i og som skal ta under det verste! Lykke til!

Skjønne barn du har, men det har jeg vel sagt før? :)

Har oppdatert innlegget mitt med oppskrift på sjal. Veldig enkelt!

Klem Pink Lady