onsdag 18. november 2009

Sophie la girafeSophie la girafeFor nokre dagar sidan bestilte eg denne lille sjiraffen til DUNNISbabyen, på nettbutikken Lykkeland, og i dag dumpa pakken, med lille Sophie la girafe oppi, ned i postkassen. Eg hadde nesten gløymt heile sjiraffen, eg, så dette muntra meg skikkeleg opp på ein dag med både øm arm, hovudverk og ekstrem trøttheit...etter vaksinen mandag.
Sophie la girafe såg dagens lys i Paris 25 mai 1961 og vart designa av ein herremann ved navnet Monsieur Rampeau,
og sidan den gong har ho vorte gitt i gåve til millionar av born verda over. Årleg vert det solgt over 800.000 eksemplar av Sophie la girafe og 6 av 10 nyfødte franske babyar får denne i gåve.
Eg møtte Sophie la girafe fyrste gong i 1992, då eg jobba som au pair i...ja, nettopp Paris. Lille Benjamin, som eg passa, hadde som så mange andre franske born, fått denne sjiraffen i gåve... til å sjå, tygge, lukte og føle på.
Eg kan hugse at eg synest giraffen var kjempesøt og at eg godt kunne tenke meg ein sjølv, men det vart aldri til at eg kjøpte henne med heim til Noreg.
17 år etter sit eg altså her og ser på denne søte lille Sophie og er kjempespent på om DUNNISbabyen vil like ho...
for...
Sophie la girafe er ei barneleike som passar ypperleg for småbarn med såre gommar.
Sophie er full av oppdagingar og aktivitetar som vekker sansane til barnet;


 Syn:
Dei myrke flekkane på Sophie sin kropp og dei svarte augo hennar, skapar visuell stimulu og gjer sjiraffen godt gjenkjenneleg for barnet.

Hørsel:
Når barnet klemmer på Sophie høyrer det ein pipelyd som stimulerer hørselen og som hjelper barnet til å forstå samanhengen mellom handling og årsak.

Smak:
Sophie er veldig fleksibel og mjuk, og har fleire stader som babyen kan tygge på (øyrer, horn, bein), og ho er perfekt for å roe ned barnet sine såre gommer når tennene kjem.
Sjiraffen er handlaga i dei franske alpane av 100% naturgummi (ftalatfri)og måla med matmåling, og er heilt trygg å bite på.

Kjenne på:
Shopie la girafe er perfekt for små babyhender å halde i. Ho er veldig lett, og dei lange beina og halsen hennar gjer det enkelt for barnet å ta tak i ho og gripe rundt henne.
Sophie er veldig mjuk å ta på, akkurat som mammas hud, og stimulerer til beroligande psykologisk og emosjonell respons hjå barnet.

Lukt:
Den spesielle lukta av søt naturgummi frå Hévéa-treet gjer Sophie heilt spesiell, og gjer det lett for barnet ditt å identifisere og skilje Sophie frå alle dei andre leikene sine.

Sophie i fin gåvepakke

 

På tur i sofaen

 

Sophie møter DUNNISbabyen

 


Je suis mignonne!
Vert anbefalt av8 kommentarer:

Heidi Margrethe Wangen sa...

Heisann! Tusen takk for koselige kommentarer hos meg i det siste:) Alltid kjekt aa bli kjent med andre bloggere!
Den giraffen var jo bare saa söt! Jeg maa innrömme at det er mitt favorittdyr blant de mer eksotiske arter. Og saa stimulerer den jo paa saa mange maater! Kjempefin gave til en baby. Fikk nesten lyst paa en selv til lille A. Hvor mye kostet den?
Ha en finfin kveld!
Heidi.

Pink Lady sa...

Tusen takk for fine kommentarer:) Blir satt stor pris på.

Så utrolig søt raff, den må jeg se nærmere på. Kunne kanskje vært en ok barselgave til alle mine venninner som popper ut barn om dagen.

Tenkte å tipse deg om at det er brukskunstmarked i grieghallen i helgen. Sjekk det ut på: http://www.visitbergen.com/no/begivenheter/Messer/?TLp=179725
Jeg tar meg nok en tur på søndag, se etter en fin julegave til min mamma:)

God helg til deg og familien din!

Klem Pink Lady

Minmill sa...

Takk for nattlig hilsen hos meg. Det er godt det finnes flere nattmennesker. :)) Søt giraff forresten og søt liten Dunnisbaby!

Sverre sa...

Hmmmm... Etter all denne reklamen har JEG PERSONLIG lyst på en søt naturgummigiraff å tygge på! Høres så godt ut... ;-)

Gunn sa...

Her har det skjedd MYE siden jeg var her sist!
Bloggen din er blitt kjempefin og du viser nydelige bilder og illustrasjoner.
Du er kommet på min bloggliste..NÅ!

Ha en deilig søndagskveld!

:) fra meg!

Gunn sa...

Hallo igjen!
Du finner en utfordring til deg,inne hos meg!

Ha en forsatt fin kveld:)))

Marie sa...

Ja den var jo kjempesoet! Og praktisk! Jeg faar se om man faar kjoept den her i Australia, det er jo en perfekt babygave!
Nydelig blogg du har! :)

Pia sa...

Takk for tips!
Da har jeg bestilt en sånn giraff til vesla - ho klør veldig i munnen, og trenger noe sånt som den giraffen.